BLOGI

À la carte -tunnelmaa ja buffet-ruokaa — makujen harmoniaa

Stephen Chaloff, Prandian keittiömestari, on ollut ravintola-alalla 13-vuotiaasta ja on tehnyt kaikkea aina cateringista à la carteen. Stephen on kotoisin Amerikasta ja muutti Suomeen 1996. Yhteistyö Maiju Leistin kanssa on jatkunut jo yli 9 vuoden ajan.

À la carte -tunnelma, laadukkaiden ainesten esilletuonti ja isot maut — nämä summaavat Prandian lounaskonseptia.

”Meillä Prandiassa on yhteinen visio: tavoittelemme makuelämyksiä. Panostamme isoihin makuihin, kausittaisiin elementteihin sekä pyrimme yksityiskohtiin, jotka tyydyttävät asiakasta. Seisomme sen takana mitä teemme”, Stephen kuvaa arkeaan.

”Rakastan Suomessa läheisyyttä ruokaan ja sen alkuperään. Metsä sienineen ja marjoineen ei ole koskaan kaukana. Salainen ainesosa hyvässä ruuassa on kuitenkin aina rakkaus. Ja se heijastuu meidän ruokaan ja tekemiseen”, Stephen tiivistää.

Miten buffet-ruoka voi antaa laadukkaan à la carte -vaikutelman?

Visio à la carte -ruuasta sisältyy kaikkeen tekemiseen — ruokalistan suunnittelusta aina yksityiskohtiin panostamiseen. 

”Lähtökohtaisesti ruuassa täytyy olla syvyyttä ja sielua. Haluamme ruuan olevan niin hyvää, että ihmiset voivat nauttia ja innostua siitä. Pyrimme tuomaan erityisesti makuja esille ja korostamaan ruokien vahvuuksia — oli kyse sitten italialaisesta pastasta tai japanilaisesta tofu-ruuasta”, Stephen kuvaa.

Prandian buffetista löytyy jokaiselle jotakin. Buffet-tyyli tuo kuitenkin myös haasteita ruuan laittoon.

”Jokaisen ruuan pitää pystyä vakuuttamaan omillaan. Ruokien ja makujen on täydennettävä toisiaan, mutta jos jotakin ei annokseensa ota, se ei saa heikentää kokonaisuutta. Jokaisella elementillä on oma makumaailmansa ja koostumuksena ja jokainen lautasellinen on herkullinen”, kertoo Stephen.

Prandian ruuassa huomioidaan aina myös monipuolinen asiakaskunta ja panostetaan siihen, että kaikki saavat ruuasta tarvitsemansa energian työn raskaudesta riippumatta. Tästä Prandia onkin saanut asiakkailta paljon kiitosta. Paras asiakaspalaute Stephenille tulee kuitenkin tyytyväisiltä asiakkailta.

”On aina ilo nähdä, kun ihmiset maistavat uusia ruokia ja palaavat takaisin santsaamaan uudestaan ja uudestaan”, Stephen kuvaa.