BLOGI

Laadukkaat raaka-aineet ratkaisevat


Meillä on tekemästämme ruuasta — ja sen lopputuloksesta — selkeä visio, jota tavoittelemme. Lopullinen annos koostuu useammasta elementistä ja jokaisella yksittäisellä raaka-aineella on lopputuloksessa ratkaiseva merkitys, siksi panostammekin siihen, että löydämme aina parhaan vaihtoehdon.

Haemme ruokaamme jatkuvasti näkemyksiä ja inspiraatiota alkuperäisiltä lähteiltä. Kun teemme ruokaa muista kulttuureista, ainesten autenttisuuden ja paikallisuuden täytyy olla kohdillaan. Tämän vuoksi panostamme kovasti myös yksittäisen raaka-aineiden hankintaan. Kun esimerkiksi teemme ruokaa, joka sisältää tofua, haemme sen itse aasialaisesta marketista, jotta saamme aidointa ja parasta mahdollista. Silloin kun teemme esimerkiksi mexicolaista, haemme juuri oikeat chililajikkeet, jotta saamme tuotua lautaselle mahdollisimman autenttisen makumaailman.

Meillä on aina ruuasta tietynlainen visio, jonka eteen olemme valmiita näkemään vaivaa. Syömisen tulee olla elämys. On tärkeää tiedostaa, että yksittäisissä raaka-aineissa on poikkeavuuksia – niin maakohtaisesti kuin tuotannoltaankin – joten sopivan tarjoajan löytämiseen saatetaan käyttää paljonkin aikaa. Käytämme resursseja siihen, että lähdemme tutustumaan eri liikkeisiin ja maahantuojiin, ja selvitämme mistä saamme parhaimpia raaka-aineita tiettyihin ruokiin. Haemme jatkuvasti toimittajia, joilta saamme sen parhaimman ja aidoimman raaka-aineen. Lähdemme myös rohkeasti tutustumaan ja etsimään ruoka-aineita eri kulttuureista, jotka aidosti vastaavat alkuperäistä.

Raaka-aineen laadun ja autenttisuuden lisäksi raaka-aineiden hankkimisessa täytyy huomioida myös monia muita tekijöitä. Meille esimerkiksi ruuan vastuullinen käsittely on itsestään selvää, ja vaadimme myös samaa toimittajiltamme. Lisäksi olemme itse pieni yritys, ja siksi haluamme myös tukea toisia pieniä yrityksiä. Haluamme myös varmistaa ruuan olevan aina tuoretta ja sen, että ruokahävikki pysyy minimissään. Siksi pidämme esimerkiksi omat raaka-ainetilaukset nopeasti hallittavina, ja tilaamme niitä tiheään tahtiin. Jokaisen toimittajan tai raaka-aineen valinnassa pysähdymme miettimään vastaako tarjonta juuri tarvitsemaamme — juuri omaa visiotamme — ja onko valinta aidosti paras asiakkaillemme.

Ruuassa laadukas lopputulos koostuu monen tekijän summasta — ja siihen kuuluu keskeisesti hyvin valittu raaka-aine — se on meille sydämen asia.


— Maiju Leisti, Ravintoloitsija