Viestintätoimisto Ellun Kanat tilaa kiiresesonkeina henkilöstölounaan toimistolle

Viestintätoimiston arki on paikoitellen hektistä ja tiukasti aikatauluissa kiinni. Kiire kasautuu erityisesti juhannukseen ja vuoden vaihteeseen, jolloin projekteja pyritään saattamaan loppuun ennen tilikausien loppumista ja loma-aikoja. Lounashetken järjestäminen kiireen keskellä on haastavampaa. Viestintätoimisto Ellun Kanat on ratkaissut kiiresesonkien henkilöstöruokailun tilaamalla sen Prandia Luncheringilta suoraan toimistolle.

Kotilounas toimistotiloissa muutaman kuukauden ajan vuodessa

Ellun Kanat on Helsingin ytimessä toimiva strateginen viestintätoimisto, joka työllistää reilu 40 henkilöä. Hallintoassistentti Akunna Onwen kuvailee firmaa eläväisesti:

”Hektistä, railakasta meininkiä. Isoa kasvua.”

Iso kasvu lisää myös resurssien tarvetta, ja Ellun Kanat haluavat pitää huolta työntekijöiden jaksamisesta kiiren keskellä. Yritys onkin päättänyt tilata kiireisimpinä aikoina, juhannuksena ja jouluna, henkilöstölleen lounaan suoraan Unioninkadun toimistolle.

”Olemme tilanneet lounaspalvelun Prandialta nyt jo  kaksi kertaa, aina kuukaudeksi kerrallaan. Ratkaisu on ollut kiiresesonkiin tosi toimiva, ja käytännön järjestelyt ovat toimineet aina hyvin ja luotettavasti. Toimistolla nautittu lounas tsemppaa työntekijöitä jaksamaan. Samalla nautimme toimistolla syödyn ruoan tuomasta yhteisöllisyydestä."

Kaikille sopiva lounas kompaktissa paketissa

Prandia on toimittanut Ellun Kanoille lämpimän lounaan leipä- ja salaattipöydällä. Lounas on tarjolla kolmen tunnin ajan ja ruoan työntekijät lämmittävät itse toimistotiloihin tuoduilla lämmittimillä, jolloin jokainen voi nauttia lounaan haluamaansa aikaan. Menuun kuuluu aina vaihtoehdot sekä kasvis- että sekasyöjälle.

”Kotitekoiset salaatinkastikkeet ovat olleet erityisen hyviä! On myös ollut hienoa, miten hyvin erityisruokavaliot ja allergiat on huomioitu. Ruoka on lisäksi maistunut hyvältä, ja vaikka saman tyyppisiä ruokia on ollut, samaa ruokaa ei ole ollut vielä koskaan kahdesti.

Lähes kaikki syövät lounaan täällä ja kaikki ovat lounaasta todella kiitollisia. Ensimmäisinä päivinä työntekijät ottivat lounaan ääressä selfieitä, kun olivat niin innoissaan”, Onwen nauraa.

Välillä lounasta jää päivän jälkeen enemmän, välillä vähemmän. Ruokahävikki pidetään minimissä, kun työntekijät voivat viedä jäljelle jäänyttä ruokaa kotiinsa työpäivän jälkeen.

Perhehetki pitkän pöydän ääressä härdellin keskellä

Ellun Kanoilla tiedetään mitä kiire on. Siinä missä toimistolle kannettu lounas on tuonut helpotusta aikatauluihin ja nälkään, on se lisännyt omalta osaltaan myös työpaikan yhteisöllisyyttä.

”Ellun kanoilla nautitaan yhteisestä tekemisestä – miksei myös lounaan syömisestä? On ollut mukava syödä lounas yhdessä samassa pöydässä kuin suuri perhe. Prandia on ollut myös joustava ruokamäärissä ja valmisteluissa, jos olemme halunneet kutsua asiakkaitamme mukaan yhteisiin lounashetkiin.”